Young Law - Entree -2
Leestijd: 5 minuten

Als ondernemer is het belangrijk dat u uw juridische documentatie op orde heeft. Er zijn echter zo veel verschillende soorten juridische documenten, dat het soms lastig is om te bepalen welke juridische documenten noodzakelijk en effectief zijn voor uw onderneming. Ook zijn er een aantal soorten juridische documenten verplicht voor ondernemingen. Het is daarom aan te raden om u goed in te lezen in de verschillende soorten juridische documenten die er bestaan om uw bedrijf veilig en op de juiste manier te kunnen leiden.

Algemene voorwaarden

Het hebben van juridische documentatie omtrent de algemene voorwaarden van uw onderneming is niet wettelijk verplicht. Toch is het, vooral om conflicten te voorkomen, wel aan te raden om als ondernemer met algemene voorwaarden te werken. Van alle soorten juridische documenten is dit misschien wel de meest bekeken variant door klanten. De algemene voorwaarden worden gezien als de spelregels van een onderneming, doordat het juridische document alle regels omtrent het sluiten van een overeenkomst omvat. Wanneer er problemen zijn met het betalen van een factuur, de levering of andere problemen rondom een afgesloten overeenkomst, dan kan een klant maar ook u als ondernemer terugvallen op de algemene voorwaarden. In de algemene voorwaarden vindt u namelijk alle rechten en plichten die u als ondernemer heeft. Er zijn wel een aantal regels verbonden aan het opstellen van algemene voorwaarden. Het is daarom ook aan te raden om een professional in te schakelen voor het opstellen van de algemene voorwaarden voor uw onderneming.

Privacyverklaring

Het doel van de privacyverklaring is het beschermen van persoonsgegevens. Vanaf mei 2018 is de nieuwe privacywetgeving in werki