Samenwerkingsovereenkomst voorbeelden
Leestijd: 5 minuten

In zijn algemeenheid dient u als ondernemer zorg te dragen voor goede en gedegen juridische documenten. Er zijn veel verschillende juridische documenten, het is daarom soms lastig om in te schatten welke voor u van belang zijn. U kunt uzelf de vraag stellen welke documenten voor uw product of dienst relevant zijn en welke documenten überhaupt wettelijk verplicht zijn. Daarbij spelen de grootte van uw bedrijf en de branche waarin u actief bent ook een rol. Laat u daarom goed informeren door YL Friendships over welke juridische documenten er zijn en welke voor u van belang zijn om uw bedrijfsbelangen maximaal te beschermen.

Wat is een samenwerkingsovereenkomst?

Als u een ondernemer bent en zaken doet met derden, dan is het van belang dat u uw bedrijfsbelangen beschermt. U legt hierbij afspraken vast over bijvoorbeeld intellectueel eigendom en aansprakelijkheid. Deze afspraken legt u vast in een zogenaamde samenwerkingsovereenkomst. Een goede en gedegen samenwerkingsovereenkomst voorkomt in veel gevallen vervelende discussies of conflicten achteraf. U legt afspraken over de samenwerking vast, evenals zaken die u van elkaar mag verwachten tijdens de samenwerking. Het hoeft niet complex te zijn om deze zaken te formaliseren in een overeenkomst. U kunt zelf een overeenkomst genereren of dit doen met behulp van een juridisch expert van YL Friendships.

Additionele dienstverlening

We bieden onze klanten de mogelijkheid om een extra (juridische) dienst aan te bieden. Andere gezegd: u kunt als ondernemer uw klanten voorzien van juridische documenten en biedt hiermee dus een extra dienst aan. Enkele voorbeelden hiervan zijn AVG-documenten, arbeidscontracten, algemene voorwaarden en samenwerkingsovereenkomsten. We bieden u de mogelijkheid om bijvoorbeeld een document samenwerkingsovereenkomst white label op te laten stellen. Dit is beschikbaar tegen een vaste, lage prijs en dus prima toegankelijk voor u als ondernemer. U heeft daarnaast de mogelijkheid om het document zelf op te stellen met behulp van onze contractengenerator. U bent dus helemaal vrij in de keuze hoe u uw documenten samenstelt.

Uw persoonlijke portaal

YL Friendships biedt u de mogelijk om een portal in te richten, helemaal naar uw wensen en in uw eigen huisstijl. U heeft daarbij een mogelijkheid om uw klanten via een link of een contactformulier door te verwijzen naar uw eigen portal. Dit biedt uw klanten de mogelijkheid om vertrouwd en laagdrempelig juridische documenten te vinden. Het geïntegreerde dashboard geeft u informatie over de omzetcijfers, de best verkochte producten en uitstaande orders. De portal kan al in vijftien minuten worden geconfigureerd. Zo bent u dus binnen een handomdraai een juridische reseller.

Verschillende mogelijkheden van een samenwerkingsovereenkomst

Uw klanten kunnen zelf een document samenstellen op basis van een online generator of ze kunnen ervoor kiezen om een document op maat samen te laten stellen. We bieden verschillende voorbeelden en/of templates aan, die beschikbaar zijn om te bewerken. Zo hebben uw klanten al snel hun eigen samenwerkingsovereenkomst, wij hebben het denkwerk aan de voorkant al gedaan voor u. Dit scheelt uw klanten veel tijd en biedt desalniettemin juridische zekerheid. Mocht uw klant toch een op maat document wensen, dan helpen onze professionals u hiermee. Het is van belang dat u op een eenvoudige en laagdrempelige manier deze juridische mogelijkheid biedt. Dit komt uiteindelijk uw dienstverlening (en reputatie) ten goede.

Het belang van goede juridische documenten

Waarschijnlijk houdt u zich als ondernemer liever niet bezig met juridische vraagstukken. Toch zijn bepaalde juridische documenten wettelijk verplicht. Daarnaast biedt bijvoorbeeld een goede samenwerkingsovereenkomst veel houvast in de samenwerking met klanten en/of partners. U kunt zelfs hoge boetes krijgen als u niet beschikt over de vereiste juridische documentatie. Het belang van juridische documenten is dus zeer hoog voor u als ondernemer. Neem daarom een juridisch specialist van YL Friendships in de arm als het gaat om het op een juiste manier inzetten van juridische afspraken. Dit zorgt er bovendien voor dat u vervelende conflicten achteraf zoveel mogelijk voorkomt. Bovendien, u wordt als professionele partner gezien wanneer u uw juridische documentatie op orde heeft. Wij bieden u desgewenst enkel (whitelabel) voorbeelden van bijvoorbeeld samenwerkingsovereenkomsten. Zo kunt u al snel beschikken over een geformaliseerde set aan afspraken over uw samenwerkingen.

Extra dienstverlening

Uw klanten zullen u als professioneel en dienstverlenend zien, als u hen kunt helpen met juridische documenten. Als ondernemer bent u moreel verplicht om dit op orde te hebben, het is bovendien in veel gevallen gunstig voor de relatie met uw partners en klanten. Wij kunnen u hierbij helpen, aangezien het opstellen van juridische documentatie waarschijnlijk niet tot uw kernactiviteiten behoort. Daarnaast beschermt u de belangen van uw bedrijf en beperkt u daar waar nodig uw aansprakelijkheid. Zorg ervoor dat u deze zaken aan de voorkant goed heeft afgedekt en vastgelegd. Dit voorkomt vervelende gesprekken en onduidelijkheden achteraf. U hebt daarbij de keuze om zelf uw documentatie samen te stellen of u kunt dit helemaal op maat doen met hulp van een juridisch specialist. Bespaar u en uw partners een hoop onduidelijkheid en investeer in goede en complete juridische documentatie. U zult zien dat u hier al snel de zakelijke vruchten van plukt!

Geschreven door Jessica, Chief Operating Officer
David Kanters CEO

Snel schakelen is geen probleem voor dit bureau.
Door omstandigheden moesten onze plannen last minute aangepast worden en YL Friendships kwam met een prachtige oplossing waar wij nog altijd zeer tevreden over zijn.

David Kanters
CEO

Beoordelingen: