Juridisch advies werkgevers, ondernemers en zzp’ers
Leestijd: 5 minuten

Bent u werkgever, (startende) ondernemer of zzp’er dan zijn er enkele belangrijke juridische zaken die geregeld moeten worden. Zoals het opstellen van Algemene Voorwaarden, inkoopcontracten, samenwerkingscontracten en als u personeel in dienst neemt of heeft, arbeidscontracten. Als ondernemer, werkgever of zzp’er krijgt u vroeg of laat te maken met juridische zaken. Denk hierbij aan het ontbinden van een contract of het niet nakomen van betalingen. Om risico’s zo goed mogelijk te beperken is het verstandig om deze juridische zaken goed op orde te hebben. Voor juridisch advies werkgevers, ondernemers en zzp’ers kunt u terecht bij Young Law Friendship. Zij kunnen u helpen met alle juridische zaken. Heeft u te maken met klanten die juridische documenten van u willen ontvangen of deze op hun beurt weer willen doorgeven aan hun klanten, dan bestaat de mogelijkheid deze klanten door te verwijzen naar uw eigen portal.

Juridische zaken waarmee u als werkgever of ondernemer te maken kan krijgen

Voor werkgevers, ondernemers en zzp’ers gelden wetten en regels. Die wetten en regels worden juridische zaken genoemd. Onder deze juridische zaken vallen bijvoorbeeld:

 • Rechtsvorm van uw onderneming; om niet privé aansprakelijk gesteld te worden voor bepaalde zaken heeft u een bepaalde rechtsvorm nodig
 • Inschrijving Kamer van Koophandel; elke onderneming moet staan ingeschreven in het handelsregister van de KvK. Er wordt door de KvK gecontroleerd of de handelsnaam al bestaat en niet lijkt op een bestaande handelsnaam
 • Een omgevings- of onttrekkingsvergunning; werkt u vanuit huis dan krijgt u te maken met wettelijke regels over milieu en werken vanuit huis
 • Contracten; inkoopcontracten, samenwerkingscontracten, arbeidscontracten
 • Algemene voorwaarden
 • Cookieverklaring en privacyverklaring voor uw website

Juridische problemen waarmee u als werkgever of ondernemer te maken kan krijgen

Elke werkgever, ondernemer of zzp’er kan te maken krijgen met juridische problemen zoals;

 • Schulden of wanbetaling van klanten
 • Ziekte van een werknemer en RIE
 • Ontslag van een werknemer
 • Veiligheid op het werk
 • Arbeidsconflicten
 • Conflict met leverancier of klant
 • Incasso en debiteurenbeheer

Ook al heeft u al uw juridische zaken op orde toch kunt u te maken krijgen met problemen waarbij u juridisch advies nodig heeft. Voor juridisch advies werkgevers, ondernemers en zzp’ers kunt u altijd terecht bij juridisch adviesbureau Young Law Friendship.

AVG kan juridische problemen veroorzaken

Eén van de meest besproken wetten is de privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze is sinds 2018 geldig voor de hele Europese Unie. Door de AVG heeft u als werkgever, ondernemer of zzp’er meer verplichtingen gekregen naar uw personeel en gebruikers (klanten) toe. Uw personeel of uw klant mag zijn of haar gegevens opvragen en u verplichten om die gegevens te wissen. Wettelijk mag u alleen persoonsgegevens verwerken als het niet anders kan. Als u niet voldoet aan de eisen van de AVG kunt u een boete opgelegd krijgen. U dient ook een privacyverklaring te hebben waarin staat wat u met persoonsgegevens doet en hoelang u die bewaart. Een privacyverklaring kan worden opgesteld door een juridisch adviesbureau. U kunt als ondernemer of werkgever ook om juridisch advies vragen als zich problemen voordoen met klanten of gebruikers over de AVG.

Algemene Voorwaarden ter voorkoming van juridische problemen

Algemene Voorwaarden zijn niet verplicht, maar wel belangrijk omdat ze ervoor zorgen dat u met uw onderneming niet onnodig risico loopt. Algemene Voorwaarden zijn regels die u gebruikt als u een dienst levert of als een klant iets van u koopt. Wanneer u Algemene Voorwaarden gebruikt gelden deze zowel voor u als voor uw klant. Het belangrijkste voordeel van het gebruiken (opstellen) van Algemene Voorwaarden is dat deze u beschermen tegen bepaalde risico’s. Denk hierbij aan wanbetaling of garantie conflicten. Leveringsvoorwaarden behoren ook bij de Algemene Voorwaarden. U kunt als ondernemer hiervoor juridisch advies aanvragen of de Algemene Voorwaarden op maat laten opmaken door een juridisch adviesbureau. Mochten zich toch problemen voordoen dan kunt u als werkgever of ondernemer juridisch advies aanvragen bij het adviesbureau.

Juridische documenten op uw eigen website laten plaatsen

Juridisch advies werkgever, ondernemer of zzp’er kunt u aanvragen bij een juridisch adviesbureau. Zij kunnen voor u juridische documenten op maat maken of u van benodigde  juridische papieren voorzien die zij standaard in huis hebben. U kunt deze documenten ook op uw website laten plaatsen zodat deze inzichtelijk zijn voor uw klanten. Denk hierbij aan een cookieverklaring, de Algemene Voorwaarden of de privacyverklaring. Heeft u ondernemers, zzp’ers of werkgevers in uw klantenkring en wilt u uw klanten meer bieden? Met YL Friendships kunt u uw klanten voorzien van die juridische documenten die zij voor hun eigen onderneming kunnen gebruiken. Die juridische documenten kunnen zijn:

 • Algemene Voorwaarden
 • AVG-documenten
 • Samenwerkingsovereenkomsten
 • Arbeidscontracten

Juridische documenten die zijn belangrijk voor een onderneming

Welke juridische documenten belangrijk zijn voor uw onderneming hangt van meerdere zaken af. Er zijn veel juridische documenten, maar niet alle documenten zijn nodig. Wilt u er zeker van zijn dat uw juridische documenten op orde zijn dan kunt u contact opnemen met Young Law Friendship. Zij kunnen u als werkgever, ondernemer of zzp’er juridisch advies geven zodat u weet welke documenten vereist zijn en welke u daarnaast nog zou moeten hebben. Zij kunnen deze documenten ook voor u opstellen zodat de documenten op maat worden gemaakt voor uw onderneming. Ze kunnen de documenten ook op uw website plaatsen.

Geschreven door Jessica, Chief Operating Officer
David Kanters CEO

Snel schakelen is geen probleem voor dit bureau.
Door omstandigheden moesten onze plannen last minute aangepast worden en YL Friendships kwam met een prachtige oplossing waar wij nog altijd zeer tevreden over zijn.

David Kanters
CEO

Beoordelingen: